Sign In

Премијер Вишковић обишао постројења Компаније Калдера у Лакташима

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, у оквиру радне посјете општини Лакташи, обишао је данас постројења Компаније Калдера, гдје је разговарао са управом предузећа.

Премијер Вишковић истакао је да је компанија Калдера, у сектору енергетике, примјер доброг пословања у Републици Српској и поздравио њене напоре за проширивањем капацитета и запошљавањем нових радника.

„Видјели сте да компанија планира да изгради још једни халу од 3000 квадратних метара за проширење својих капацитета, што подразумијева и запошљавање нових радника. Предузеће има младу, стручну и квалитетну радну снагу са солидним примањима и Влада поздравља напоре оваквих компанија, јер ако оне добро раде, Влада има мање проблема“, рекао је премијер Вишковић.

Премијер Вишковић је истакао да је суштинско опредјељење Владе Републике Српске помоћ привреди, јер се, како је рекао, само развојем привреде може унапредити стандард грађана.

Он је указао на велике инвестиције у енергетском сектору, који се односе на изградњу хидроелектрана и истакао да то компанији Калдера отвара могућности да се пословно укључи у ове пројекте.

Премијер Вишковић подсјетио је да се на рачуну предузећа „Електропренос БиХ“ налази више од 100 милиона КМ нераспоређених средстава.

„Надам се да ћемо након формирања власти договорити расподјелу ових средстава, која би била усмјерена на изградњу далековода, трафостаница и других постројења за пренос електричне енергије, а самим тим отвара се могућност компанијама као што је Калдера да значајно прошире обим свог пословања“, рекао је премијер Вишковић.

Власник Компаније "Калдера" Миленко Чичић рекао је да ова фирма производи све врсте електроенергетских постројења и да тренутно запошљава 130 радника. Навео је да компанија испоручује разне врсте постројења и других производа за „Електропривреду Републике Српске“ и „Електрокрајину“.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.