Sign In

Предсједник Владе Републике Српске посјетио општину Србац

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио је данас општину Србац, гдје је разговарао са начелником ове општине Млађаном Драгосављевићем о многобројним пројектима који су реализовани у овој општини.

"Дио општине Србац, поготово у Лијевче пољу, још је без питке воде. Влада има програм за водоводно и канализационо снабиједавње тог дијела општине, при чему ће бити уложена вишемилионска средства", нагласио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Он је рекао да ће подржати иницијативу локалне заједнице да гради станове за младе брачне парове, како би се у овој општини задржали млади људи и да би било више дјеце.

"Осим тога, имамо инвестицију већу од милион КМ за енергетску ефикасност у средњој и основној школи. Ти пројекти почињу у наредних неколико дана. Предвиђена је и градња вртића и низ других значајних пројеката", истакао је предсједник Владе Радован Вишковић.

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић истакао је да је током састанка предсједника Владе упознао са свим што је ова локална заједница постигла од 2016. године.

"Као и свака локална заједница и ми имамо читав низ отворених проблема, планираних пројеката. Влада и премијер су увијек имали разумијевање за наше проблеме, тако је било и данас", рекао је Драгосављевић.

Он је додао да у Српцу слиједи реализација пројекта обнове средњошколског центра у склопу програма енергетске ефикасности, који подразумијева замјену столарије, уређење фасаде и друге радове који ће подићи квалитет услова за одржавање наставе.

"Разговарали смо о нашим стратешким пројектима, од којих је један проширење водоводне мреже на подручју општине", нагласио је Драгосављевић.

Током боравка у општини Србац, предсједник Владе посјетио је и предузеће "Лучић", гдје је разговарао са директором Луком Лучићем.

Он је истакао да је ријеч о озбиљном средњем предузећу које запошљава готово 50 радника, те да подршку Владе Републике Српске заслужује свако предузеће које запошљава раднике, извршава обавезе и уредно исплаћује плате и доприносе.

"Ријеч је о привреднику који планира да запошљава нове раднике. Видим да су радници задовољни и то је добар примјер и за локалну заједницу и Републику Српску", рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић након обиласка предузећа.

Директор фирме "Лучић" Лука Лучић навео је да су производњу започели 1989. године, као мала занатска радионица, док данас запошљавају 45 радника.

"Основна дјелатност нам је приозводња полиетиленске и папирне амбалаже. У периоду пандемије вируса корона послујемо отежано, уз смањене приходе, али нисмо прекидали производњу", рекао је Лучић.

Он је додао да је поносан што ово предузеће опстаје све ове године.

"Циљ нам је одржати производњу и ниво запослености, те остати рентабилни и ликвидни. Имамо и планова за проширење производње, али то све зависи од укупног пословног окружења", нагласио је Лучић.

Он је истакао да је предузеће добило помоћ Владе Републике Српске од 8.500 КМ за санирање посљедица пандемије.

Овим приликом, предсједник добио је захвалницу станара Заједнице етажних власника у Улици Моме Видовића 30 у општини Србац, за помоћ коју је обезбиједио за санацију зграде након пожара који се догодио 4. марта ове године.

Предсједник Владе Вишковић је истакао да га је овај потез станара посебно гануо, те је предсједнику заједнице етажних власника понудио и додатну помоћ ако је било шта потребно у санирању штете након пожара, који је станаре оставио без крова над главом.

"Овакву помоћ пружамо широм Републике Српске, али нико се до сада није сјетио да нам на овај начин покаже да вреднује наш труд и рад", рекао је предсједник Владе Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.