Sign In

Премијер Вишковић разговарао са амбасадором Мађарске у БиХ Кристијаном Пошом

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у свом кабинету, са амбасадором Мађарске у БиХ Кристијаном Пошом.

Саговорници су разговарали о акутелним политичким и економским темама у Републици Српској и БиХ, с освртом на искуства Мађарске по питању коришћења средстава из предприступних фондова Европске уније.

Овом приликом, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић нагласио је да је Република Српска опредијељена за европски пут и да су европске интеграције међу приоритетима у раду ове Владе, као и унапређење пословног амбијента, развој реалног сектора, привлачење инвестиција и подизање животног стандарда свих грађана.

Премијер Вишковић и амбасадор Поша досадашњу сарадњу између Републике Српске и Мађарске оцијенили су веома добром, те истакли да се у наредном периоду она може унаприједити кроз реализацију заједничких пројеката, прије свега у области енергетике и образовања.

Амбасадор Поша је истакао да је амабасада Мађарске у БиХ заинтересована да у наредном периоду студентима представи пројекте у области образовања, као и стипендије за заинтересоване студенте.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.