Sign In

Премијер Вишковић разговарао са руководством Уније удружења послодаваца Републике Српске

Објављено:

​​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Бањалуци, са руководством Уније удружења послодаваца Републике Српске, коју је предводио предсједник Удружења Саша Тривић. 

​Премијер Вишковић је упознао руководство Уније удружења послодаваца са Приједлогом програма економских реформи за период 2020-2022. година и Приједлогом буџета Републике Српске за 2020. годину.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је нагласио да је Приједлогом програма економских реформи планиран наставак активности Владе у наредним годинама, посебно када је ријеч о унапређењу пословног амбијента, подизању конкурентности привреде, повећању плата и отварању нових радних мјеста, те привлачењу страних инвестиција.

Премијер Вишковић је рекао да је у складу са Програмом економских реформи креиран и буџет за наредну годину, који износи 3,425 милијарде КМ, те да је, у односу на прошлогодишњи буџет, већи за 3,3 одсто, или 108,4 милиона КМ.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да ће буџетом за наредну годину бити издвојено 30 милиона КМ за подршку привреди.

Представници Удружења послодаваца изразили су задовољство досадашњом сарадњом са Владом Републике Српске, која се заснива на партнерском односу и отвореном дијалогу. 

На данашњем састанку разговарано је и о другим активностима Владе Републике Српске и Уније удружења послодаваца усмјереним ка унапређењу пословања и заштите домаће производње.

Састанку са рукводством Уније удружења послодаваца присуствовали су и министар финансија Републике Српске Зора Видовић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић и министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.