Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио поплављена подручја у Приједору

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заједно са градоначелником Приједора Миленком Ђаковићем, посјетио је данас поплављена подручја у овом граду.

Предсједник Вишковић изјавио је да ће Влада Републике Српске заједно са Градом, ријешити питање имовинско-правних односа на овом подручју, које је у овом случају омело изградњу дијела насипа у подручју које је синоћ поплављено.

„Нажалост, десило се оно што се могло спријечити. Влада ће у наредном периоду скупа са градом рјешавати питање имовинско правних односа, јер се не може дозволити да нечији имовински односи буду пречи од великог броја кућа и домаћинстава“, рекао је предсједник Вишковић.

Он је напоменуо да због неријешених имовинско-правних односа није до краја завршено 30 метара насипа за који су била обезбијеђена средства.

„Влада ће, заједно са градом наћи рјешење, и донијети одлуку да се тај дио земљишта прогласи општим добром, како би насип био изграђен“, рекао је предсједник Вишковић.

Он је додао да ће Влада, како се не би дошло у сличну ситуацију, прогалисти општи интерес и над земљиштем у избјегличком насељу у Приједору, како би се локаној заједници и ЈУ „Воде Републике Српске“ омогућило да уради водозаштиту.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић најавио је да ће затражити од свих начелника и градоначелника да информишу Владу уколико у њиховим локалним заједницама постоје овакви проблеми, те да ће Влада за све те локалне заједнице донијети одлуке о проглашењу општег интереса.

Предсједник Вишковић поручио је да ће Влада, заједно са градском управом Приједора, помоћи угроженим домаћинствима у санацији штета од поплава.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић рекао је да у насељу Гомјеница насип који је рађен након поплава 2014. године на једном мјесту није састављен због дугогодишњих неријешених имовинско-правних односа и да је на том мјесту вода пробила у насеље и заплавила велики број домаћинстава.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.