Sign In

Предсједница Цвијановић на пријему поводом Дана Републике

Објављено:

​Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас, у Бањалуци, пријему који је, поводом Дана Републике, приредио предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Предсједница Цвијановић изјавила је да Република Српска дочекује 9. јануар много стабилнија и изразила очекивање да ће у наредном периоду још стабилније и са више инструмената успијевати да се одупре свим финансијским и економским изазовима.

"Имам пуну вјеру у стабилну и све јачу Републику", рекла је предсједница Цвијановић након пријема.

Она је изразила задовољство због постигнутих резултата, које је, како је навела, још веће, знајући колико је било финансијских и других блокада, као и политичких притисака.

"Успјели смо да очувамо стабилност институција, да тачно знамо шта ћемо да радимо у наредном периоду. Успјели смо у потпуности довести у ред економску ситуацију, као и финансије. Ти проблеми били су резултат неких година кризе, посљедица због тешке поплаве и много других ствари", нагласила је предсједница Цвијановић.

Према њеним ријечима, упркос томе, Влада Републике Српске завршава годину позитивно, без проблема каквих је било раније када је у питању систем плаћања.

"Посебно задовољство је што смо као Влада покренули широку акцију са нашим социјалним партнерима, под називом `Заједно за јачу Српску`, чији је циљ да Влада, институције, социјални партнери, политички субјекти и грађани раде заједно на најважнијим питањима", истакла је предсједница Цвијановић.

Када је приоритет Република Српска, каже предсједница Цвијановић, не треба гледати ништа мимо тога, јер је кључно да Република Српска буде јача.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.