Sign In

Влада ће обезбиједити послове приправника у институцијама и јавним предузећима за најбоље студенте универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић приредио је данас свечани пријем за најбоље студенте генерације Универзитета у Бањој Луци и Универзитета у Источном Сарајеву, академске 2017/2018. године.

Премијер Вишковић најавио је на конференцији за новинаре, након пријема, да је Влада Републике Српске донијела одлуку да за најбоље студенте генерације са свих факултета на јавним универзитетима у Бањалуци и Источном Сарајеву, обезбиједи радно мјесто приправника у институцијама Владе Републике Српске и јавним предузећима.​

Он је истакао да овај пројекат представља поводом 100 дана рада Владе Републике Српске, и да је „ово највећа побједа ове владе у протеклих 100 дана“.

Према ријечима премијера Вишковића, Република Српска треба да остане младима, који су кроз своје школовање показали да су најбољи.

„Обавеза Владе је да ову одлуку преточи у законско рјешење, да ово што данас радимо буде будућност Републике Српске и да сваке године студенти генерације улазе у институције“, рекао је премијер Вишковић.

Он је оцијенио да је данас почео један историјски пројекат када је ријеч о Републици Српској, да ће посао добити најбољи, те да у свему нема ни популизма, ни политике, нити било какве дискриминације.

„Поносан сам и као родитељ, и као предсједник Владе, и као универзитетски професор да смо у прилици да најбољим студентима, од данас, па убудуће, омогућимо да их искључиво њихов рад и залагање доведе у позицију да могу добити радно мјесто“, истакао је премијер Вишковић.

Дајана Папаз, студент генерације на Архитектонском факултету у Бањалуци, захвалила је Влади на бризи за младе људе и истакла да је запошљавање најбољих студената најбољи начин да се изграђује Република Српска чува њен идентитет.​

Петар Ђукић са Факултета безбједности Универзитета у Бањалуци захвалио се Влади Републике Српске јер је препознала рад, труд и залагање младих људи.

Он је рекао да ће овакви програми Владе мотивисати младе људе да остану у Републици Српској и да је изграђују.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.