Sign In

Обављена примопредаја дужности између претходног и новоименованог сазива Владе Републике Српске

Објављено:

Примопредаја дужности између претходног и новоименованог сазива Владе Републике Српске обављена је данас, у Административном центру Владе Републике Српске, а церемонији примопредаје присуствовали су премијери и министри два сазива Владе. 

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је данас био свечан, али и радан чин примопредаје дужности између претходног и новоименованог сазива Владе Републике Српске.
 
Предсједница Цвијановић  је новим министрима поручила да морају да раде као тим, заједно са новим предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем на челу.
 
,,Сигурна сам да ће тим функционисати и да ће  остваривати добре резултате“, рекла је предсједница Цвијановић и изразила задовољство што је новој Влади остављен стабилан Буџет, те што су у претходном периоду повећане плате, пензије, социјална давања, уведена нова права и да су, упркос тешким временима, реализовани важни пројекти широм Републике Српске.
 
Предсједница Цвијановић је подсјетила да је у 2018. години пласирано преко 125 милиона КМ како би се помогло локалним заједницама, односно грађанима Републике Српске. 
 
,,Радује ме што сам видјела код новог предсједника Владе Републике Српске да жели да надограђује оно што смо радили досада, да то користи као одређену основу, а да у наредне четири године Влада иде крупним корацима напријед, а то значи и Република Српска. Имаће подршку мене као предсједнице Републике Српске и даље ћемо играти као уигран тим“, истакла је предсједница Цвијановић.
 
Она је претходним министрима пожељела много успјеха у даљем животу и захвалила што су, заједно са њом, носили терете бројних политичких, економских и финансијских изазова и изразила велика очекивања од нове Владе Републике Српске.
 
,,Имам велика очекивања и од предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића јер знам да послу приступа рационално и разумно. Сигурна сам да ће, и са социјалним партнерима и Народном скупштином Републике Српске, којој је Влада увијек одговорна, радити на начин како је то изложио у свом експозеу који показује куда треба да се крећемо као друштво и куда треба да се креће Република Српска“, рекла је предсједница Цвијановић.
 
Предсједница Српске је изразила задовољство због будуће сарадње са новом Владом Републике Српске и истакла да ће постојати пуна подршка и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.
 
Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић се захвалио предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић.
 
„Ми смо радили као тим и тако ће остати и у наредном периоду. Ако будем имао дилеме, нећу имати проблем да разговарам са предсједницом Републике Српске и да тражим савјет од некога ко је у изузетно тешким условима водио Владу Републике Српске у протеклих шест година“, рекао је премијер Вишковић.
 
Предсједник Владе Републике Српске је нагласио да Владу Српске очекује изазовно вријеме.
 
"Мјере које смо поставили у економској политици и експозеу су оптимистичне. У четворогодишњем мандату циљ нам је да подигнемо стандард грађана Републике Српске на још виши ниво“,  истакао је предсједник  Вишковић.
 
Предсједник Владе је рекао да ће нова Влада наставити креирати мјере које ће омогућити повећање социјалних давања која је претходна Влада обезбиједила.​
 
Предсједник Вишковић је поновио да ће данас у Народној скупштини Републике Српске бити разматране мјере економске политике и буџет Српске, и истакао да је као мандатар био дио тима који је учествовао у изради ових докумената а које ће данас бранити као предсједник Владе Републике Српске. 

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.