Sign In

Премијер Вишковић присуствовао промоцији кадета Јединице за полицијску обуку и САЈ

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас, у Бањалуци, промоцији 325 кадета XXI класе Јединице за полицијску обуку - Полицијске академије који су успјешно оконачали обуку и VII класе за Специјалну антитерористичку јединицу. 

Премијер Вишковић истакао је да је посао полицајца огледало сваке земље, те да је Република Српска поносна на своју полицију и Министарство унутрашњих послова.

"Како ви будете радили таква ће нам бити и будућност. Наша полиција је свој однос према овој веома захтјевној и тешкој професији показала и у вријеме пандемије када су исказали храброст, пожртвованост и приврженост Републици Српској", рекао је предсједник Владе Републике Српске у обраћању кадетима 21. класе Јединице за полицијску обуку - Полицијске академије и седме класе Специјалне антитерористичке јединице /САЈ/.

Он је истакао да ће Влада Српске учинити све да помогне припадницима МУП-а, а од њих се очекује да заштите грађане, без обзира на вјерску и националну припадност, и да чувају Републику.

"Ви сте једна од најбројнијих генерација у протеклих 21 годину колико постоји институција за образовања полицајаца Српске. Република Српска је учинила све да обезбиједи услове за ваше образовање и усавршавање. Данас смо поносни што смо овдје заједно са вама јер смо створили услове за вас који су у рангу најмоћнијих држава и полиција", истакао је премијер Вишковић.

Он је навео да је само од 2015. године до данас у опремање, набавку наоружања и опреме за МУП Српске, Влада обезбиједила 130 милиона КМ.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.