Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао представљању новог возног парка Министарства унутрашњих послова Републике Српске

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас у Залужанима код Бањалуке представљању новог возног парка Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Премијер Вишковић је изјавио да ће стотину нових возила бити распоређено широм Републике Српске, те да набавком нових возила, Министарство унутрашњих послова постаје још оперативније и још способније да штити грађане Републике Српске.

Он је објаснио да је одлука да се возила набаве путем оперативног лизинга, умјесто финансијског, повољнија за Владу.

„Уз оперативни лизинг имате и каско осигурана возила, сетове гума и редовно одржавање у наредне четири године. За ту варијанту смо се опредијелили и то ћемо радити и у наредном периоду“, рекао је премијер Вишковић.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић навео је да је велики број возила у Министарству унутрашњих послова стар 15 и више година, да су трошкови одржавања били велики, те да ће годишња рата оперативног лизинга бити мања од трошкова одржавања старих возила.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да је ово министарство добило стотину нових возила с циљем унапређења безбједности у Републици Српској.

,,Влади Републике Српске наставља да улаже у безбједност кроз Министарство унутрашњих послова Републике Српске, како бисмо радили брзо и квалитетно. И у будућем периоду наставићемо са улагањима“, поручио је министар Лукач истичући да је безбједност приоритет Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Министар Лукач рекао је да је укупна вриједност возила 5,7 милиона КМ  и поновио да су набављена посредством оперативног лизинга.

,,Велики број возила у овом министарству, око 30 одсто, старија су од 15 година. Трошимо много средстава на одржавање и сервисирање тих возила. Добијамо један нови систем одржавања возила који је веома квалитетан, а који земље у окружењу већ практикују“, закључио је министар Лукач.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић поздравила је одлуку Владе да у континуитету ради на јачању и опремању Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Она је подсјетила и на велику набавку возила за полицију од прије неколико година, те истакла да се Влада још тада опредијелила да ће континуирано улагати у ресурсе полиције Републике Српске.

„Важно је да је наша полиција у сваком моменту спремна да реагује и дјелује, да ради на заштити уставног поретка, на сигурности и безбједности грађана и имовине“, рекла је предсједница Цвијановић.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.