Sign In

Премијер Вишковић у радној посјети општини Братунац

Објављено:

​​​Предсједник Владе Републике Српске боравио је данас у радној посјети општини Братунац, гдје је разговарао са начелником општине Недељком Млађеновићем, те посјетио локацију на којој ће бити изграђена нова зграда општине Братунац.

Премијер Вишковић изјавио је да су сви инфраструктурни и капитални пројекти у општини Братунац рађени уз помоћ Владе Републике Српске и нагласио да ће Влада наставити да помаже овој општини и у наредном периоду.

Он је истакао да ће Влада Републике Српске обезбиједити 500 хиљада марака за изградњу нове зграде општине Братунац и подсјетио да је Република Србија за изградњу овог објекта издвојила 500 хиљада евра.

Премијер Вишковић оцијенио је да је, не само за општину Братунац, већ за читаву регију Бирач, стратешки веома важно да што прије профункционише гранични прелаз и мост „Братољуб".

„Кад се направи нови гранични прелаз, уз тај гранични прелаз општина Братунац планира да изгради индустријску пословну зону", рекао је премијер Вишковић и навео да је Општина већ урадила регулациони план за ту намјену.

Он је додао да ће Скупштина општине Братунац донијети и све остале потребне документе за изградњу пословне зоне, које ће Влада одобрити.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да је задовољан чињеницом да општина Братунац има стабилан буџет.

„Морам рећи да сам задовољан с оним што сам чуо од начелника, да општина Братунац у суштини нема никаквих финансијских, или било каквих других потешкоћа и да у овом моменту нема дуговања. Ријеч је о врло стабилном буџету и стабилној општини са малим кредитним задужењем", рекао је премијер Вишковић и истакао да то показује „један домаћински однос према локалној заједници, њеним грађанима и буџету".

Он је нагласио да општина Братунац има све предиспозиције да се што брже развија на добробит свих грађана, а тиме и Републике Српске.

Начелник општине Братунац Недељко Млађеновић рекао је да је данашња посјета предсједника Владе Радована Вишковића наставак добре сарадње Владе Републике Српске и општине Братунац.

„У претходних 10 година уложено је преко 150 милиона КМ у капиталне инвестиције на подручју наше општине. Данас смо разговарали на ту тему и предложили нових пет пројеката, чија је вриједност око 50 милиона КМ", истакао је наченик општине.

Наченик Млађеновић је рекао да је договорено да ће сви пројекти бити реализовани у фазама, а то су изградња нове зграде општине, која се финансира средствима Владе Србије, Владе Републике Српске и општине Братунац, затим изградња заобилазнице и регионалног спомен обиљежја.​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.