Sign In

Предсједница Цвијановић у радној посјети општини Нови Град

Објављено:

​​Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић боравила је данас у радној посјети општини Нови Град у оквиру које је разговарала са начелником општине Мирославом Дрљачом и општинским руководством.​

Овом приликом предсједница Цвијановић је изјавила да ће општина Нови Град имати подршку Владе Српске за иницијативу проширења индустријске зоне, довођења инвеститора и свих који желе да улажу и помогну у отварању нових радних мјеста.

Предсједница Цвијановић је након састанка са начелником општине Мирославом Дрљачом рекла да је једно од важних питања и реализација статешких пројеката у овој општини, те да је на састанку било ријечи о наставку великог пројекта "Водовод и канализација у Српској".

"Приликом реализације овог пројекта у којем учествује више од 30 општина из Републике Српске, увијек смо као успјешан примјер наводили општину Нови Град и начин на који се односила према пројекту и на који га је реализовала. Ова локална заједница добиће и даље подршку", рекла је предсједница Цвијановић.

Премијер Српске истиче да ће ова општина имати подршку и за пројекат енергетске ефикасности, након што дође до проширења пројекта са Свјетском банком.

Према њеним ријечима, општина Нови Град биће активни учесник са најмање једним пројектом.

Када је ријеч о граничном прелазу у Новом Граду, који је уласком Хрватске у ЕУ изгубио статус прелаза за промет роба, предсједница Цвијановић наводи да ће бити рађено на рјешавању тог проблема, али да то "није питање једне стране".

"То је питање односа БиХ и Хрватске и на крају Брисела који то треба да верификује. Радићемо на томе да промовишемо ово питање на одређеним адресама како би гранични прелаз поново добио статус који је важан како за грађане, тако и за привреду", рекла је предсједница Цвијановић.

Она је рекла да ће сва питања бити рјешавана уз подршку Владе Републике Српске.

Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача каже да је на данашњем састанку истакнуто да ће ова локална заједница и даље имати подршку Владе Српске.

"Информисали смо премијерку о важним питањима - проблему граничног прелаза на ријеци Уни, куповини аутобуске станице, текућим инвстицијама, плановима за наредни период, као и о активностима на оживљавању привреде и довођењу инвеститора", рекао је Дрљача.

Он је навео да је, осим тога, разговарано и о реорганизацији предузећа "Жељезнице Републике Српске", с обзиром да је у оквиру ње планирано укидање жељезничког чворишта у Новом Граду, те о функционисању општинског буџета.

У делегацији Владе Српске били су и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић и министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.