Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић у радној посјети општини Рибник

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић боравио је данас у радној посјети општини Рибник, гдје је разговарао са начелником општине Небојшом Караћем и његовим сарадницима.

Предсједник Владе рекао је након састанка да је општина Рибник у посљедње вријеме направила велики искорак у развоју и да има добар привредни амбијент.

"Ова локална заједница има добар буџет и мало кредитно задужење захваљујући домаћинском пословању и располагању ресурсима", рекао је предсједник Владе Радован Вишковић.

Он је навео да у Рибнику сви дјелују као једно домаћинство и да су сви усмјерени ка развоју, јер желе да од општине направе дестинацију у коју ће се људи враћати и у којој ће жељети да живе.

"Доћи ће у позицију да скоро немају незапослених људи и активних тражилаца посла на Заводу за запошљавање. Институције Републике су им много помагале до сада по питању бројних пројеката, а то ћемо радити и у наредном периоду", рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Начелник Караћ је истакао да су упознали предсједника Владе о актуелним дешавањима у овој општини и реализованим инфраструктурним пројектима.

"Поносни смо што смо у овој тешкој години утрошили 3.644.000 КМ инвестиција у разне пројекте, у изградњу вртића, ватрогасног дома, путева и водовода", навео је начелник Караћ.

Он је истакао да ће се у будућем периоду посветити и развоју туризма и пољопривреде.

"Поред шумарства, желимо да се окренемо ка туризму јер имамо озбиљне ресурсе, као и пољопривреди и производњи здраве хране. Рибник је имао значајну подршку Владе и других републичких институција, а надамо се да ће тако и остати", рекао је начелник општине Рибник Небојша Караћ.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.