Sign In

Републички штаб за ванредне ситуације донио Закључак о престанку примјене Закључка о ограничењу и забрани кретања на територији Републике Српске

Објављено:

​Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас, на 38. сједници, у Бањалуци, Закључак о престанку примјене Закључка о ограничењу и забрани кретања на територији Републике Српске.
1. Овим закључком престаје примјена Закључка о ограничењу и забрани кретања на територији Републике Српске број 31-9/20 од 05.05.2020. године и 35-3/20 од 14.05.2020. године.
2. Овај закључак ступа на снагу даном доношења.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о пружању здравствене услуге тестирања на вирус корона „SARS-CoV-2“ држављанима Републике Српске који путују у иностранство ради лијечења, као и њиховим именованим пратиоцима
1. Задужују се јавне здравствене установе које су организоване и оспособљене за пружање здравствене услуге тестирања на вирус корона „SARS-CoV-2”, да изврше тестирања на вирус корона „SARS-CoV-2” држављанима Републике Српске који путују у иностранство ради лијечења, као и њиховим именованим пратиоцима, а по Рјешењу о одобравању лијечења на терет ЈУ Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству, односно ЈУ Фонд здравственог осигурања Републике Српске и то:
1) ЈЗУ Универзитетски клинички центар Републике Српске Бања Лука,
2) ЈЗУ Универзитетска Болница Фоча,
3) ЈЗУ Болница „Свети врачеви“ Бијељина,
4) ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске.
2. Уколико Рјешењем о одобравању лијечења из тачке 1) овог закључка није одређен пратилац тестирање се може извршити и пратиоцу за које изабрани доктор медицине - специјалиста породичне медицине накнадно утврди неопходност пратње на одговарајућој потврди.
3. Задужује се ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да организује снабдијевање јавних здравствених установа из тачке 1) овог закључка потрошним материјалом за спровођење поступка тестирања.
4. Овај закључак ступа на снагу даном доношења.


НАПОМЕНА: Сви досадашњи закључци Републичког штаба за ванредне ситуације доступни су на Порталу Владе Републике Српске у секцији „Републички штаб за ванредне ситуације – Акти“, https://www.vladars.net, као и на страници Коронавирус у Српској, https://koronavirususrpskoj.com/Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.