Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са шефом Делегације и специјалним представником ЕУ у БиХ Ларс-Гунаром Вигемарком и делегацијом Радне групе за западни Балкан (COWEB)

Објављено:

​​​​​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са шефом Делегације и специјалним представником ЕУ у БиХ Ларс-Гунаром Вигемарком и делегацијом Радне групе за западни Балкан (COWEB).

Предсједник Вишковић истакао је опредјељење Владе Републике Српске за европски пут, те указао на потребу досљедног поштовања механизма координације у процесу европских интеграција.

Он је истакао да ће Република Српска дати максималан допринос у овом процесу, али да мора да буде уважена као равноправан партнер и учесник у креирању рјешења, у складу са својим уставним положајем и надлежностима.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић нагласио је да је предуслов даљег прогреса на путу ка Европској унији формирање власти на свим нивоима, те истакао да је неопходно што прије формирати Савјет министара БиХ и Владу Федерације БиХ.

Предсједник Вишковић је поздравио активности Радне групе за западни Балкан, истакавши да ова група има значајну улогу када је ријеч о пружању помоћи домаћим институцијама у процесу приступања ЕУ.​

Састанку су присуствовали министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић и министар правде Антон Касиповић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.