Sign In

Предсједница Цвијановић разговарала са вршиоцем дужности ректора Универзитета у Бањалуци Радославом Гајанином

Објављено:

​Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у свом кабинету са вршиоцем дужности ректора Универзитета у Бањалуци Радославом Гајанином о стању на Универзитету и плановима у наредном периоду.

Саговорници су изразили спремност да заједнички раде на унапређењу рада, с циљем изналажења најбољих и најквалитетнијих рјешења на Универзитету.

Предсједница Цвијановић је овом приликом истакла да Влада Српске подржава захтјеве студената који се односе на повећање броја домаћег настваног кадра кроз запошљавање асистената и смањење броја гостујућих професора, чиме би се обезбиједило подизање квалитета наставе и наставног кадра.

Током састанка, вршилац дужности ректора Универзитета у Бањалуци упознао је предсједницу Владе и са предузетим мјерама на санацији штета у бањалучком Студентском центру „Никола Тесла“ проузрокованим временским неприликама, те оцијенио да су адекватним и правовременим реаговањем Владе, односно ресорног министарства и Униврезитета спријечене веће посљедице.

Састанку су присуствовали потпредсједник Владе Републике Српске и министар правде Антон Касиповић, министар просвјете и културе Дане Малешевић, министар науке и технологије Јасмин Комић, те проректор за људске и материјалне ресурсе Универзитета у Бањалуци Лука Кецман и финансијски директор Универзитета у Бањалуци Душко Лазић.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.