Sign In

Саопштење за јавност у вези са здравственим стањем предсједника Владе Радована Вишковића

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић се осјећа добро, има благе симптоме и налази се у кућној изолацији.

Премијер Вишковић прима адекватну терапију и под здравственим је надзором.

Извршено је тестирање запослених у Кабинету предсједника Владе Републике Српске и резултати PCR тестова на вирус корона (SARS-CoV-2) свих запослених су негативни.

Састанци и активности који се проводе у Кабинету премијера од почетка пандемије вируса корона одржавају се уз поштовање препорука Института за јавно здравство, а то је ношење маски, физичка дистанца и дезинфекција простора.

Влада Републике Српске ће своје дјеловање и рад и даље наставити према препорукама Института за јавно здравство, уз поштовање прописаних мјера.

Епидемиолошка служба Института за јавно здравство Републике Српске данас је урадила процјену ризика боравка у Кабинету предсједника, и у салама у којој се одржавају сједнице Владе и други састанци.

Њиховом процјеном, одржавање сједница Владе, Компензационог фонда и других активности које се обављају у Кабинету предсједника Владе су ниског ризика, јер се сви учесници састанака, од појаве пандемије вируса корона, придржавају свих препорука Института за јавно здравство, а које подразумијевају дезинфекцију простора, ношење личне заштитне опреме и држање физичке дистанце.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.