Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са амбасадором Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске у БиХ Метјуом Филдом

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас,  у свом кабинету, са амбасадором Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске у БиХ Метјуом Филдом.

Током састанка размијењена су мишљења о актуелним политичким и економским темама у Републици Српској и БиХ, а предсједник Вишковић је овом приликом упознао амбасадора Филда и са кључним реформским мјерама које Влада реализује у складу са Програмом економских реформи.

Предсједник Владе је истакао да институције Републике Српске остају посвећене процесу европских интеграција, те да је у том смислу од суштинског значаја да се у што скоријем року формира власт на свим нивоима у БиХ како би се обезбиједиле институционална координација и политичка стабилност неопходне за успјешну реализацију развојних програма.

Говорећи о планираним активностима Владе Републике Српске, предсједник Вишковић је нагласио да су кључне мјере усмјерене на очување фискалне стабилности и генерисање привредног раста, те да је фокус на јачању реалног сектора, привлачењу инвестиција и отварању нових радних мјеста.

Саговорници су оцијенили да је ефикасност у провођењу развојних и социјалних политика од значаја за све грађане, те су изразили опредијељеност за наставак сарадње у областима унапређења пословног амбијента, дефинисању реформских политика и владавине права.

Током састанка размијењена су мишљења и о безбједносним темама у Републици Српској, БиХ и региону Западног Балкана, а предсједник Вишковић је овом приликом истакао да је од изузетне важности да институције на свим нивоима у БиХ покажу одговоран приступ и понуде адекватан одговор на питање мигрантске кризе.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.