Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са начелником општине Фоча Радисавом Машићем

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Фочи, са начелником ове општине Радисавом Машићем.

Премијер Вишковић рекао је да је на састанку било ријечи о актуелној ситуацији у општини Фоча и заједничким пројектима које је ова општина остварила у сарадњи са Владом Српске, посебно када је ријеч о путној инфраструктури.

„Поносан сам на резултате које је општина Фоча успијела да оствари и убраја се међу најбоље општине у Републици Српској по домаћинском односу према буџету“, рекао је премијер Вишковић и додао да мање од 25 одсто иде за лична примања, а више од 30 одсто за капиталне инвестиције, те десетак одсто за социјална давања.​

Он је истакао да је Влада Републике Српске, у претходном периоду, значајно помагала ову локалну заједницу и да су сви капитални и инфраструктурни пројекти на овом подручју реализовани уз помоћ Владе Српске.

„Оно што је битно за ову локалну заједницу и Владу Српске јесте да се што прије дође у позицију да се ријеши проблем путног правца од Тјентишта до Фоче и магистралног пута од Фоче према Шћепан Пољу“, нагласио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Начелник општине Фоча Радисав Машић изјавио је да је премијера Вишковића упознао са стањем  у овој локланој заједници и да су на састанку размијењена мишљења о важним питањима за грађане ове општине.

,,Упознали смо премијера Вишковића и о проблемима и рачунамо на помоћ Влада Републике Српске у њиховом рјешавању. Важно је истаћи да је Фоча све своје важне инфраструктурне пројекте реализовала захваљујући помоћи и сарадњи са Владом Републике Српске“, нагласио је начелник Машић и изразио очекивања да ће сарадња бити настављена и у будућем периоду.

Према његовим ријечима, приоритети за ову општину су путна инфраструктура, на магистралним и регионалним путним правцима, снабдијевање струјом и помоћ у реализацији пројеката који су у току. 

Начелник је изразио задовољство због посјете премијера Вишковића овој општини.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.