Sign In

Премијер Вишковић разговарао са амбасадором Руске Федерације у БиХ Петром Иванцовим

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у свом кабинету, са амбасадором Руске Федерације у БиХ Петром Иванцовим.

Током састанка изражено је задовољство досадашњом сарадњом Републике Српске и Руске Федерације, те је оцијењено да постоји континуиран и добар развој политичких и економских односа.

Предсједник Владе Републике Српске изразио је задовољство динамиком конституисања власти у Републици Српској, и усвајања Буџета и Програма економских реформи, чиме Република Српска показује ефикасност и институционалну стабилност, а амбасадор Иванцов пожелио је овом приликом успјех у раду предсједнику Вишковићу и новом сазиву Владе Српске.

Предсједник Владе се захвалио амбасадору Иванцову на пријатељском односу и принципијелном ставу који Руска Федерација има према Републици Српској и БиХ, те досљедном залагању на очувању принципа међународног права кроз поштивање Дејтонског мировног споразума.

Саговорници су заједнички изразили очекивање да ће се у наредном периоду наставити дјеловати у правцу проширења и унапређења сарадње, нарочито кроз стварање пословних партнерстава и боље економске повезаности.

Предсједник Владе Републике Српске и амбасадор Руске Федерације размијенили су мишљења и о осталим актуелним темама у Републици Српској и БиХ.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.