Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са отправницом послова Норвешке амбасаде у БиХ Сири Андерсон

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у свом кабинету, са отправницом послова Норвешке амбасаде у БиХ Сири Андерсон (Siri Anderson).

На почетку састанка, премијер Вишковић је изразио искрену захвалност на донацијама које је Краљевина Норвешка, као дио подршке у борби против пандемије COVID 19, уручила Републици Српској у вријеме када је било најтеже доћи до медицинске опреме, као и интензивном пружању подршке нашим здравственим институцијама за вријеме ванредног стања.

Посебан акценат током данашњег састанка је стављен на тренутну епидемиолошку ситуацији у Републици Српској, као и о превентивиним мјерама које се проводе у циљу спречавања ширења вируса корона.

Премијер Вишковић је истакао да је Влада Републике Српске правовремено реаговала доношењем одређених мјера како би заштитила здравље својих грађана и сачувала здравствени систем, те је нагласио важност даљег јачања свих здравствених капацитета у Републици Српској.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упознао је отправницу послова Норвешке амбасаде у БиХ Сири Андерсон са сетом економских мјера за наредни период, те је подсјетио да је Влада Српске прва у региону донијела одређене мјере и рјешења с циљем санирања економских посљедица, као и подршци које су институције Републике Српске пружиле привредним субјектима чији је рад за вријеме ванредног стања био отежан или потпуно обустављен.

Саговорници су се сложили колико је значајна међусобна подршка, размјена искустава и солидарност у овим тренуцима када се цијели свијет суочава са пандемијом.

Такође, заједнички је оцијењено да је досадашња сарадња била добра, те је изражена опредијељеност за наставак успјешне сарадње на свим нивоима и у наредном периоду.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.