Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се са привредницима из дијаспоре из њемачке покрајине Баден Виртемберг

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се данас, у Представништву Републике Српске у Штутгарту, са привредницима из дијаспоре из њемачке покрајине Баден Виртемберг.​​

Током састанка размијењена су мишљења о привредним потенцијалима којима располаже Република Српска, са посебним освртом на јачање економских односа и пословних прилика.

Премијер Вишковић је поручио да је Република Српска стабилна и чврста и да жели да заједно са људима из Српске који живе у иностранству гради партнерство и ради на унапређењу односа, на обострано задовољство.

Предсједник Вишковић је нагласио да је приоритет Владе и њених институција јачање реалног сектора, отварање нових радних мјеста, привлачење инвестиција, те креирања повољнијег пословног амбијента за домаће и стране инвеститоре.

Током састанка, предсједник Вишковић је упознао привреднике из дијаспоре са сетом закона које је креирала Влада Републике Српске, чији је циљ растерећење привреде и повећање плата у реалном сектору.

Премијер Српске је овом приликом позвао привреднике који послују у Њемачкој да размотре могућност улагања и пословања у Републици Српској, те да искористе све олакшице и услове које инвеститорима нуди Српска.

Премијер Вишковић је поновио да Влада Републике Српске остаје опредијељена да подржи све привредне активности и креира амбијент који ће омогућити развој привреде и нових инвестиција, те да ће пружити максималну подршку сваком инвеститору који донесе одлуку да улаже свој капитал у Републику Српску.

Поред привредника из дијаспоре, састанку је присуствовао и њемачки привредник Мартин Шмукер (Martin Schmucker) који је уједно и један од представника њемачке привреде за Руску Федерацију као и Оливера Минова Петмезас (Olivera Minova Petmezas) представница њемачке компаније Бош (Bosch).

Господин Шмукер је изразио захвалност на прилици да се састане са предсједником Владе Републике Српке Радованом Вишковићем  и најавио да ће ускоро посјетити Републику Српску како би разговарали о потенцијалним инвестицијама и заједничким пројектима. Такође, предсједник Вишковић и господин Шмукер су на састанку договорили да се у септембру ове године одржи привредни сајам за привреднике из Републике Српске како би се представили на њемачком тржишту.​

Представници привредника су изразили захвалност предсједнику Владе Републике Српске на посјети и истакли важност оваквих сусрета који доприносе јачању односа између матице и дијаспоре, посебно у области привреде чији је развој кључaн за напредак  друштва.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.