Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са предсједницом Владе Републике Србије Аном Брнабић

Објављено:

​Фото: Влада Републике Србије


Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Београду, са предсједницом Владе Републике Србије Аном Брнабић.


Предсједник Вишковић и предсједница Брнабић заједнички су оцијенили да су односи Српске и Србије одлични и да су обје стране опредијељене за даље јачање сарадње на свим пољима.

На састанку су разговарали о пројектима изградње хидроелектрана "Фоча" и "Паунци", који су планирани меморандумом о сарадњи у области енергетике и који су значајни за електропривреде Србије и Републике Српске. 

Такође, било је ријечи о планираним инфраструктурним пројектима, прије свега о завршетку изградње граничног прелаза Љубовија-Братунац и о даљој динамици изградње ауто-пута у складу са регионалном агендом повезивања. 

Предсједник Вишковић је нагласио да је сада још већи оптимиста када је чуо у чему је све Србија спремна да помогне Републици Српској и српском народу, те је на неки начин и његова позиција као премијера олакшана. 

"Република Српска је заштићена и у Србији има искреног пријатеља. То су потврдили и предсједник Вучић и предсједница Брнабић. Неке дилеме које сам имао јуче већ данас су отклоњене. Имам апсолутну подршку и искреног пријатеља спремног да помогне Српској у сваком моменту и сваком погледу", рекао је премијер Српске.

На данашњем састанку је истакнуто да је, од 2014. године до данас, Србија издвојила близу 22 милиона евра за подршку и пројекте у Републици Српској. 

Премијери Српске и Србије су разговарали о јачању економске и привредне сарадње и о могућностима организације пословног форума, са учешћем привредника из Републике Српске И Србије.

На састанку је најављено да ће заједничка сједница двије владе, 10. по реду, бити одржана у првој половини године. 

Предсједница Брнабић је навела да су за Српску и Србију у овом тренутку најважнији пројекти у области енергетике и инфраструктуре. 

"Србија ће наставити да подржава пројекте у Републици Српској, чији је циљ унапређење квалитета живота свих грађана", навела је премијер Србије.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.