Sign In

Предсједница Цвијановић разговарала са министром просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младеном Шарчевићем

Објављено:

​Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас, у свом кабинету, са министром просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младеном Шарчевићем.

На састанку је разговарано о могућностима јачања сарадње у областима образовања, те размјени добрих пракси између Републике Српске и Републике Србије.

Предсједница Цвијановић је истакла да је Влада Републике Српске улагање у знање препознала као једну од најважнијих активности и чврсто је опредијељена да унапређује и развија услове школовања и студирања.

С тим у вези је нагласила неопходност наставка реформи свих нивоа образовања у Републици Српској, како би се наука приближила потребама тржишта рада.

Овом приликом је истакнуто да ће Република Српска примијенити корисне ефекте низа реформских закона које је донијела Србија, а који имају за циљ повећање квалитета и ефикасности цјелокупног образовног система.

Састанку је присуствовао министар просвјете и културе у Влади Републике Српске Дане Малешевић и генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.