Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са амбасадором Турске у БиХ Халдуном Кочом

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у свом кабинету, са амбасадором Турске у БиХ Халдуном Кочом.

На састанку је разговарано о унапређењу привредне и економске сарадње, као и о инфраструктурним пројектима чија је реализација планирана у скоријем периоду, као што је аутопут Београд-Сарајево, који ће својим већим дијелом пролазити кроз територију Републике Српске.

Такође, овом приликом је истакнуто да је здравствени туризам једна од важнијих грана у туризму, а у којој Република Српска располаже са значајним потенцијалом, те ће о овим темама бити ријечи наредног мјесеца и са представницима здравственог туризма из Турске.

Говорећи о подршци развојним пројектима, истакнуто је да су Зират банка и ТИКА (Турка агенција за међународну сарадњу и развој) опредјељене да подрже пројекте у различитим областима, који ће допринијети унапређењу сарадње и бити од користи за привреду и грађане.

Предсједник Вишковић је истакао да је Влада Републике Српске спремна да сарађује са свима, како у ближем, тако и у даљем окружењу, и да та сарадња мора да буде заснована на партнерским односима.

Влада са свим својим расположивим капацитетима отворена је за сарадњу и стоји на располагању свим потенцијалним инвеститорима који имају намјеру улагати у Српску.

Такође, Влада је спремна да подржи и да стане иза сваке добре привредне иницијативе која доприноси укупном развоју и стварању услова за отварање нових радних мјеста и бољи живот наших грађана, истакао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.