Sign In

Премијер Вишковић разговарао са представницима Удружења родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској „Мрвице“

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са представницима Удружења родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској „Мрвице“.

Премијер Вишковић поздравио је акцију овог удружења за набавку апарата за помоћ пријевремено рођеној дјеци и рекао да ће сва недостајућа средства за набавку, у износу од око 50.000 КМ, бити обезбијеђена из буџетске резереве предсједника Владе Републике Српске.

„Без овог апарата и терапије, вид великог броја пријевремено рођене дјеце био бу угрожен“, рекао је премијер Вишковић и додао да ће овај апарат бити на располагању и осталим грађанима, који имају проблема са видом.

Он је додао да су до сада родитељи пријевремено рођене дјеце помоћ за своје бебе тражили у Србији, те да ће од сада ова терапија бити доступна и у Републици Српској.

Према ријечима премијера Вишковића, један број доктора специјалиста из здравственог ситема Републике Српске изразио је спремност да се укључи у акцију Удружења „Мрвице“ и да се едукује за рад на овом апарату.

„Кад будемо имали едукован стручни кадар, који ће моћи да ради на том апарату, онда ћемо набављати ове апарате и за остале центре у Републици Српској“, рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Предсједница Удружења родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској „Мрвице“ Данка Мирјанић захвалила је премијеру Вишковићу и Влади Републике Српске на помоћи за набавку апарата за помоћ пријевремено рођеним бебама.

„Добили смо заиста велику подршку и средства која недостају, да би се што прије извршила набавка и да се већ почетком идуће године ласер офталмоскоп, којим се третира прематурна ретинопатија, достави у Универзитетско-клинички центар Републике Српске“, рекла је Данка Мирјанић и навела да набавка апарата кошта 92.000 КМ.

Она је казала да се кампања „Љубичасти новембар“, коју спроводи Удружење „Мрвице“, а чији је циљ подизање свијести о проблемима пријевремено рођене дјеце, организује трећу годину за редом.

Истакла да је током кампање, чији је слоган „Сањам свијет, видим свијет“, активан хуманитарни број 1415, а да је Удружење добило донације од предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, локалних заједница и привредника.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.