Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић у радној посјети општини Шипово

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић боравио је данас у радној посјети општини Шипово, гдје је разговарао са начелником општине Миланом Ковачем и његовим сарадницима. ​​

Премијер Вишковић изјавио је да је на састанку разговарано о темама које су значајне за живот грађана, а које се односе на водне потенцијале и шумске ресурсе, које има ова општина, проблеме с којима се суочава, те концепт развоја ове локалне заједнице у наредном периоду. 

Предсједник Владе Републике Српске рекао је да је највећи проблем за мјештане Шипова то што не ради гипсара, која је некад била носилац развоја, те да ће учинити све да овај проблем буде ријешен.​

Он је навео да ће се размотрити све расположиве опције за рјешавање проблема у овом предузећу, од покретања стечаја, до разматрања могућности да се концесија на сировину додијели другим заинтересованим инвеститорима, којих, како је рекао, има.

Премијер Вишковић је додао да је са руководством ошптине разговарао и о раду јавних предузећа која имају своје сједиште у Шипову.

„Разговарали смо и о инфраструктурним пројектима који су одобрени и који су у току, да видимо како се та динамика одвија. Оно што сам могао чути је да ту нема неких посебних проблема. Исто тако начелник је рекао да ова локална заједница планира да идуће године асфалтира добар дио локалних путева, за шта је добио подршку“, рекао је премијер Вишковић.

Он је истакао да ће заједно са својим сарадницима озбиљно размотрити и анализирати све што је данас ова локална заједница кандидовала према Влади Републике Српске, те врло брзо доставити одговор руководству општине.

Начелник општине Шипово Милан Ковач изразио је задовољство данашњом посјетом предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића и навео да је на састанку разговарано о свим битним темама за развој ове локалне заједнице.

„Захвалан сам премијеру Вишковићу на разумијевању. Очекујемо даљњу сарадњу са Владом Републике Српске, посебно када је ријеч о развоју реалног сектора, који користи природне ресурсе као што су шума, гипс, доломит, вода, као и пољопривредне ресурсе, који су веома значајни на подручју општине Шипово“, рекао је начелник Ковач.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.