Sign In

Предсједница Цвијановић присуствовала обиљежавању крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске – Светог Архангела Михаила

Објављено:

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас, у Бањалуци, обиљежавању крсне славе Министарства унутрашњих послова  Републике Српске – Светог Архангела Михаила.

Предсједница Цвијановић поручила је да је опредјељење Владе стално јачање Полиције, што је и показала у претходном периоду, јер је она са осталим институцијама Српске носилац њене виталности, садашњости и будућности.

Она је подсјетила да је Влада, упркос кризи, континуирано улагала у МУП.

"У посљедње двије, три године, ако се зброји све што је уложено и ако се дода оно што је планирано за наредни период, можемо рећи да се ради о највећим улагањима од настанка Републике Српске", оцијенила је предсједница Цвијановић.

Она је објаснила да је толико уложено у МУП због његове важности као институције која је као носилац живота у Српској, али и због све већих пријетњи и глобалних безбједносних изазова.

"Стално морамо радити и улагати у оспобљавање Полиције, да буде боља и ефикаснија. Задовољна сам јер је многобројним акцијама проглашена једном од најефикаснијих, а некада и најефикаснијом безбједносном агенцијом на простору региона", истакла је предсједница Цвијановић

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да је Министарство унутрашњих послова Српске несумњиво једна од најбољих полицијских агенција у региону, која остварује добре резултате у борби против свих елемената кршења закона.

"Наша полиција се додатно обучава и оспособљава за борбу против тероризма и свих екстремних дјеловања на овом простору. Одобрили смо средства да се на простору бивше касарне у Залужанима у Бањалуци припреми посебан центар за обуку који ће бити убрзо готов. Ту ће се премјестити највиталнији дијелови Полиције Републике Српске као што је Специјална полиција", рекао је предсједник Додик. Према његовим ријечима, у току је процес набавке нове опреме и оружја за полицију.

"Обука која треба да услиједи у новом центру говори о нашем опредјељењу да оспособимо полицију, као најважнијег гаранта и чувара мира и стабилности у Републици Српској и спровођења Устава и закона", истакао је предсјендик Додик.

Он сматра да је важно присјетити се свих који су страдали као припадници Полиције Републике Српске у моменту њеног стварања и да им се ода почаст, јер су они уградили своје жиовоте у њен темељ.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да се данас прославља слава МУП-а, као и свих претходних година од када постоји ово Министарство.

"Окупили смо се да одржимо помен и порастос нашим погинулим јунацима који су уградили своје животе у темеље Републике Српске, што значи да ћемо их се вјечно сјећати и сви они који дођу за нама да ће их исто тако памтити да су они створили ово што ми данас имамо", поручио је министар Лукач.

Обиљежавање Светог архангела Михаила - крсне славе МУП-а, данас у Бањалуци почело је предајом рапорта предсједнику Републике Српске Милораду Додику и служењем парастоса настрадалим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Овом приликом вијенце су на централно спомен-обиљежје положили предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, те делегација Владе Српске, коју је предводила предсједница Жељка Цвијановић.

Поводом славе МУП-а на централно спомен-обиљежје настрадалим припадницима МУП-а вијенце су положили министар унутрашњих послова Драган Лукач и директор Полиције Дарко Ћулум.

Вијенце су положиле и делегације Борачке организације Републике Српске, Савеза логораша Републике Српске, Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука, те градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Свечаности су присуствовали и потпредсједник Народне скупштине Ненад Стевандић, генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић, посланици у Народној скупштини Српске, министри у Влади, те предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске Рајко Кузмановић.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.