Sign In

Предсједница Цвијановић присуствовала годишњој донаторској вечери коју је организовала Српска православна црква Свети Лука у мјесту Потомак код Вашингтона

Објављено:

​​​Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је годишњој донаторској вечери коју je организовала Српска православна црква Светог Луке у мјесту Потомак код Вашингтона.

Међу више од двије стотине донатора и званица, вечери су присуствовали и Његово преосвештенство епископ источноамерички Иринеј, принц Александар Карађорђевић и принцеза Катарина, потпредсједник Народне скупштине Србије Владимир Маринковић и шеф Представништва Републике Српске у Вашингтону Обрад Кесић.

Том приликом предсједница Цвијановић се обратила присутним гостима те истакла да је Република Српска посљедњих  година интензивирала  контакте и сарадњу са свештенством и удружењима из наше дијаспоре које дјелују у САД, а који су кроз хуманитарне активности несебично помагали грађанима Републике Српске, посебно у катастрофалним поплавама 2014. године.

Предсједница Владе је у свом обраћању посебно нагласила значај постојања институционалне везе између дијаспоре и Републике Српске, у којој Српска православна црква заузима значајну улогу и изразила жељу да ће та сарадња у будућности бити још боља и продуктивнија.

Захваљујући српској Православној цркви, Влада Републике Српске има добру сарадњу са Србима у Вашингтону уз чију подршку су реализоване многобројне и значајне активности и опредјељена је да се и у наредном периоду настави добра сарадња.

​Као знак подршке наше Владе и грађана Републике Српске, предсједница је Владики Иринеју уручила Рјешење о одобрењу средстава у износу од 10 хиљада америчких долара Српској Православној Цркви Свети Лука, за духовну и културну мисију коју обавља у Сједињеним Америчким Државама.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.