Sign In

Одржана сједница Штаба за праћење штетних посљедица вируса корона на стање у привреди Републике Српске

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић предсједавао је данас, у Бањалуци, сједницом Штаба за праћење штетних посљедица вируса корона на стање у привреди Републике Српске.

На састанку је анализирано тренутно стање и посљедице које је појава новог вируса корона оставила на привреду у Републици Српској, досадашње мјере које је Влада Републике Српске предузела, као и приједлози наредних мјера и активности с циљем санирања штетних посљедица изазваних корона вирусом на нашу привреду.

Заједнички је оцијењено је да су Влада Републике Српске и Републички штаб за ванредне ситуације правовремено и међу првима у региону донијели сет мјера с циљем ублажавања штетних посљедица вируса корона на привреду Републике Српске.

Исказана је и опредијељеност и намјера Владе да се пажљиво настави пратити и анализирати ситуација у привреди Републике Српске, како би се благовремено могле доносити и нове мјера, а све у складу са тренутном ситуацијом и потребама привредника и предузетника у Републици Српској.

На сједници је изказана спремност Владе да пружи подршку привредним субјектима и за мај, за она правна лица и предузетнике којима је било забрањено обављање дјелатности усљед негативних утицаја вируса корона на привреду Републике Српске, слично као што је урађено и за мјесец март.

Стратешко опредјељење Владе Републике Српске остаје очување сваког радног мјеста и наставак пословања привредних субјеката, те ће се с тим циљем наставити с креирањем мјера помоћи и подршке привреди и у наредном периоду.

Овом приликом констатовано је да је пословна заједница у Републици Српској, у овим ванредним околностима изазваним пандемијом вируса корона, показала висок степен одговорности и изражено је задовољство на уложеним напорима за очување сваког радног мјеста.

Сједници су присутвовали су и чланови штаба, министарка финансија Зора Видовић, потпредсједница Владе и министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, министар енергетике и рударства Петар Ђокић, министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић, министар саобраћаја и веза Ђорђе Поповић,  министар трговине и туризма Сузана Гашић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић, предсједник Привредне коморе Републике Српске Борко Ђурић, предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске Саша Тривић и в.д. директор Републичке управе за инспекцијске послове Драгутин  Шкребић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.