Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са представницима дијаспоре из њемачке покрајине Баден Виртемберг

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Представништву Републике Српске у Штутгарту, са представницима дијаспоре из њемачке покрајине Баден Виртемберг.

Саговорници су заједнички изразили очекивање да ће се и у наредном периоду наставити дјеловати у правцу проширења и унапређења сарадње нарочито у областима привредe, промоције Републике Српске, те очувања културе и идентитета.

На састанку је разговарано и о значају недавно одржаног другог Форума дијаспоре у Бањалуци и активностима које Влада Републике Српске  проводи у циљу јачања сарадње, бољем увезивању и успостављању партнерискх односа са дијаспором.

Предсједник Вишковић је рекао да је на форуму такође исказана и спремност да се уз подршку дијаспоре допринесе промоцији привредних и туристичких потенцијала Српске, као и предузимању конкретних привредних активности.

Он је истакао значај сарадње Републике Српске са дијаспором, те нагласио да је приоритет Владе Републике Српске да помогне у очувања националног идентитета и заштите културне баштине свих људи поријеклом из Републике Српске који живе широм свијета.

Премијер Српске је похвалио рад Представништва Републике Српске у Штутгарту, и нагласио да ово представништво успјешно промовише интересе и потенцијале привреде Републике Српске у иностранству, те додао да је Влада Републике Српске и све институције увијек на располагању нашој дијаспори.

​Састанку су, поред представника дијаспоре, присуствовали и генерални конзул Републике Србије у Штутгарту Божидар Вучуревић, као и представници Српске православне цркве у Њемачкој.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.