Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао са представницом Привредне коморе Баден Виртемберга за источну Европу и Турску Барбаром Ефенберг

Објављено:

​​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у  Представништву Републике Српске, у Штутгарту, са представницом Привредне коморе Баден Виртемберга за источну Европу и Турску Барбаром Ефенберг (Barbara Effenberg).

На састанку је разговарано о унапређењу привредне сарадње између Рпеублике Српске и њемачке покрајине Баден Виртемберг, интензивирању пословних контаката, с циљем повезивања привредника из Републике Српске и ове њемачке покрајине, те привлачењу потенцијалих инвеститора.

Премијер Вишковић захвалио се Барбари Ефенберг на досадашњој помоћи Привредне коморе Баден Виртемберг у представљању потенцијaла Републике Српске на тржишту Њемачке и ове покрајине.

„Разговарали смо шта је потребно учинити у наредном периоду, како би још квалитетније представили наше привредне потенцијале у Њемачкој и покрајини Баден Виртемберг, која је једна од економски најразвијенијих регија у Њемачкој", рекао је премијер Вишковић.

На састанку је истакнута потреба повезивања Привредне коморе Републике Српске и Привредне коморе Баден Виртемберга, како би се омогућило привредницима из Републике Српске да представе своје потенцијале на сајму привреде у Штутгарту наредне године, као и на другим пословним форумима.

Премијер Вишковић упознао је представницу Привредне коморе Баден Виртемберга са активностима које Влада Републике Српске предузима на креирању повољнијег пословног амбијента у Републици Српској за домаће и стране инвеститоре, те са новим сетом закона, чији је циљ растерећење привреде и повећање плата у реалном сектору.

Представница Привредне коморе Баден Виртемберга за источну Европу и Турску Барбарa Ефенберг захвалила се премијеру Вишковићу на посјети и поручила да ће Привредна комора Баден Виртемберга пружити сву расположиву помоћ привредним субјектима из Републике Српске који желе да послују у овој регији.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.