Sign In

Дочек олимпијске бакље поводом одржавања Европског омладинског олимпијског фестивала 2019 (EYOF)

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, заједно са министром за породицу, омладину и спорт Соњом Давидовић, дочекали су данас у Бањалуци, олимпијску бакљу поводом одржавања Европског омладинског олимпијског фестивала 2019 (ЕYOF).

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић предао је олимпијску бакљу најбољем спортисти Републике Српске у 2018. години Дарку Савићу.

Предсједник Вишковић изразио је задовољство што је Бањалука домаћин олимпијској бакљи и нагласио да је Европски омладински олимпијски фестивал догађај који Републици Српској, а тиме и БиХ, пуно значи.

Током говора након дочека олимпијске бакље, предсједник Владе Републике Српске се захвалио домаћинима Фестивала, градовима Источном Сарајеву и Сарајеву и нагласио да се на овај начин шаље порука да се овакви догађаји могу заједнички организовати.

Предсједник Вишковић је рекао да су борилишта спремна да дочекају такмичаре и пожелио свим учесницима фер и поштено такмичење, уз наду да ће међу побједницима бити и неко из Републике Српске, како би се на такав начин омогућила промоција Републике Српске у међународним оквирима.

Влада Републике Српске препознала је значај Европског омладинског олимпијског фестивала и подржала организацију овог догађаја са преко 4 милиона КМ.

Након свечане церемоније дочека олимпијске бакље, предсједник Вишковић је у свом кабинету разговарао са градоначелником Источног Сарајева Ненадом Вуковићем, градоначелником Сарајева Абдулахом Скаком и директором ЕYОF-а 2019 Сенахидом Годињаком.

Пламен мира јуче су на Олимпијском стадиону у Риму преузели градоначелници Источног Сарајева Ненад Вуковић и Сарајева Абдулах Скака, а након Бањалуке одлази у Сарајево као крајње одредиште на Европски омладински олимпијски фестивал 2019.

Европски омладински олимпијски фестивал 2019 ће бити одржан од 9. до 16. фебруара 2019. године у Источном Сарајеву и Сарајеву. Међу учесницима ће бити спортисти из више од 50 европских земаља, а пријављено је преко 1.100 такмичара и око 750 чланова делегација националних олимпијских комитета.​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.