Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао свечаној академији поводом обиљежавања стогодишњице постојања Здравствено туристичког центра „Бања Врућица“ у Теслићу

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је вечерас, у Теслићу, свечаној академији поводом обиљежавања стогодишњице постојања Здравствено туристичког центра „Бања Врућица“.

Премијер Вишковић изјавио је да је Здравствено-туристички центар "Бања Врућица"у Теслићу примјер успјешне прватизације у Републици Српској, те да ће имати подршку Владе Републике Српске у даљем развоју.

"Ово је прави примјер успјешне приватизације једног потенцијала, бисера Републике Српске, да данас имамо овакве капацитете, више од 400 запослених, више од 230.000 ноћења у једној години, знатан број страних туриста", рекао је премијер Вишковић.

Он је нагласио да постоји намјера да се овај капацитет развија у наредном периоду.

"Да представљамо Српску, наше љепоте, те да исто тако од тих потенцијала нешто и зарадимо за Српску. То је прави пут", рекао је премијер Вишковић.

Он је навео да му, као премијеру, посебно импонује чињеница да је овај центар велико радилиште, да већ ових дана припремају нове инвестиције и градњу.

"То је за једну владу нешто што треба поздравити и подржати. Све што се ради и гради у Српској је побједа Републике. Ми који представљамо институције само можемо бити поносни на то", истакао је премијер Вишковић.

Он је изразио посебно задовољство због чињенице да менаџмент "Бање Врућице" запосленима даје и тринаесту плату и изразио наду да ће тако бити и убудуће.

Предсједник Владе Републике Српске честитао је јубилеј, стотину година успјешног рада и пословања, менаџменту и свим запосленима.

"Нека живи и Република Српска, и Теслић и ова бања, да менаџмент успије у својим идејама и да, кад буду саграђени нови објекти и кад привучемо још више европских гостију, достигнемо цифру од 500.000 ноћења", поручио је премијер Вишковић.

Премијеру Вишковићу је на вечерашњој академији директор овог здравствено-туристичког центра Драган Богданић уручио Захвалницу за допринос развоју Бање Врућице.

Свечаној академији поводом обиљежавања стогодишњице постојања Здравствено туристичког центра „Бања Врућица“ присуствовали су предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић и министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.