Sign In

Предсједник Владе Републике Српске присуствовао презентацији „Идејно рјешење спомен села у Мркоњићима“

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас, у Требињу, презентацији „Идејно рјешење спомен села у Мркоњићима“, у оквиру научног скупа „Теологија у јавној сфери“.

Премијер Републике Српске истакао је да ће Влада Српске учинити све што је у њеној могућности да у предвиђеном року буде изграђен комплекс духовног центра у селу Мркоњићи у Поповом пољу.

Предсједник Вишковић је рекао да је поносан што је премијер у вријеме када ће овај комплекс добити своју пуну улогу као духовно мјесто и то, првенствено, захваљујући донацији Владе Србије од 800.000 КМ. 

"Заједнички, владе Српске и Србије, финансираће прву фазу радова која се односи на сам храм у Мркоњићима. Ускоро ће бити и заједничка сједница двије владе, а једно од питања ће бити и комплетан завршетак овог пројекта", навео је предсједник Владе. 

Начелник Одјељења за просторно уређење града Требиња Марко Рикало изјавио је да је у средњорочном плану капиталних инвестиција предвиђено да овај пројекат у потпуности буде завршен до 2022. године. 

"У наредних неколико дана биће расписан тендер за изградњу духовног центра у Мркоњићима", навео је Рикало. 

Грађевински инжењер Владимир Самарџић из фирме "Контура", која је аутор идејног рјешења, рекао је да пројекат испуњава примарне циљеве као што су свакодневно богослужење, мисионарски рад, пријем ходочасника, прослављање празника. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.