Sign In

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао полагању камена темељца за изградњу нове зграде Гимназије у Требињу

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је вечерас, у Требињу, церемонији полагања камена темељца за зграду Гимназије у центру града чија изградња ће, према процјенама, коштати око 12 милиона евра.

Церемонији су присуствовали и градоначелник Требиња Мирко Ћурић и извршни директор Савеза општина источне Херцеговине Лука Петровић и херцеговачки инвеститор Родољуб Драшковић.

Почетак радова озваничили су премијер Вишковић и инвеститор Родољуб Драшковић.

Предсједник Владе Републике Српске је захвалио Драшковићу што се одлучио за реализацију своје задужбине, која ће омогућити да Херцеговина постане центар образовања 21. вијека.

"Господин Драшковић је препознао шта је најбитније за Републику Српску, а то је образовање. Са младим образованим људима будућност имају и Требиње, и Херцеговина, и Српска", истакао је премијер Вишковић.

Он је рекао да ни много већи градови немају овакву зграду, у којој ће, осим учионица и кабинета, бити и модерно опремљене лабораторије, амфитеатар, библиотека, спортски комплекс и разни други садржаји.

Премијер Вишковић је нагласио да је Родољуб Драшковић овим потезом преузео обавезу Владе Српске и ресорног министараства.

Родољуб Драшковић је истакао ​да се вечерас остварује један од његових животних циљева. 

Он је захвалио премијеру Владе Српске који ће, како је навео, имати пуну подршку за развој привреде и стандарда Републике и додао да очекује да Влада Српске помогне у развоју Херцеговине, поготово у области инфраструктуре, путева, болница и комуналне инфраструктуре.

Драшковић је навео да је данас разговарао са премијером и да су о већини тема сагласни.

"Сад остаје пред нама да реализујемо све наше договоре, а све за добро Херцеговине и бољи живот њеног народа", рекао је Драшковић. ​

Мишо Пешић, директор требињске Гимназије "Јован Дучић", нагласио је да ће нова зграда највише значити младим Херцеговцима, будућим гимназијалцима.

Нова зграда гимназије у Требињу гради се у центру града поред зграде Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске, а простираће се на 7.000 метара квадратних. ​

План је да све буде завршено на данашњи дан сљедеће године.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.