Sign In

Премијер Вишковић у Требињу свечано отворио Завршну смотру 19. Шахoвског првенства Удружења пензионера Републике Српске

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић свечано је данас, у Требињу, отворио Завршну смотру 19. Шахoвског првенства Удружења пензионера Републике Српске.

Премијер Вишковић изјавио је да ће Влада Републике Српске наставити да ради на побољшању материјалног положаја пензионера, те да ће један од сљедећих корака бити бесплатно бањско лијечење.​

"Заједно са Фондом пензијско-инвалидског осигурања Републике Српске и ресорним министарством ради се правилник према којем ће чланови Удружења пензионера у наредном периоду имати бањско лијечење и рехабилитацију у нашим бањама, а ми ћемо обезбиједити средства за те потребе", рекао је премијер Вишковић.

Он је додао да Влада даје пуну подршку Фонду здравственог осигурања у креирању идентификационе картице пензионера која ће, како каже, омогућити и бројне користи.

"Када год буџет Републике Српске буде у позицији да редовно измирује обавезе, без кашњења и застоја, ићи ћемо на повећање материјалног положаја пензионера, и у оквиру редовних, и у оквиру ванредних усклађивања", истакао је премијер Вишковић.

Он је нагласио да је у протеклих неколико година износ пензија знатно повећан, али да то није довољно и да и даље треба радити на повећању.

Премијер Вишковић је рекао да је Шаховско првенство пензионера значајна манифестација.

"Сматрам да је моја обавеза да сам данас са пензионерима овдје", истакао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Влада Републике Српске је покровитељ 19. Шаховског првенства пензионера Републике Српске, а један од спонзора је и "Електропривреда Републике Српске".

Пензионери пристигли на ово првенство у Требиње кажу да су захвални предсједнику Владе Републике Српске Радовану Вишковићу што их је посјетио и обећао бољи положај.

"Овдје су дошли најбољи из 90 одсто општина Републике Српске, 80 људи ће се такмичити, а наградни фонд је богат", рекао је предсједник Удржења пензионера Републике Српске Раде Ракуљ.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.