Sign In

Премијер Вишковић разговарао са представницима Удружења родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској "Мрвице"

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у свом кабинету, са представницима Удружења родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској "Мрвице", начелником Клинике за дјечије болести Универзитетског клиничког центра Владимиром Мирошљевићем и специјалистом офталмологом Весном Љубојевић.

Премијер Вишковић је оцијенио да је од изузетног значаја што је у Републици Српској набављен апарат за лијечење ретинопатије код пријевремено рођене дјеце, за шта је издвојено око 93.000 КМ.

"У Републици Српској сада имамо овај апарат, али и стручан кадар за лијечење ретинопатије код пријевремено рођене дјеце. Ово је једини апарат у БиХ и служиће свима којима буде потребан", рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Он је истакао да ће увијек подржавати акције као што је "Љубичасти новембар" у оквиру које су прикупљена средства за овај апарат.

Премијер Вишковић каже да дјеца више неће морати бити упућивана на лијечење у Београд.

"Не желим да истичем свој допринос, него је то обавеза да се подржи хумана акција. Увијек ћу се укључити у акције чији је циљ помоћ грађанима Републике Српске", додао је предсједник Владе Републике Српске.

Предсједник Удружења "Мрвице" Данка Мирјанић рекла је да је 50.000 КМ за апарат дао кабинет премијера Владе Републике Српске, а 43.000 КМ је прикупљено у оквиру акције "Љубичасти новембар", од чега је 10.000 КМ дао кабинет предсједника Републике Српске.

"Срећни смо и захвални што је набављен апарат, јер је од изузетног значаја за нашу дјецу. Прије набавке апарата бебе смо морали транспортовати за Београд што је било компликовано. Сада смо ријешили овај проблем", рекла је Мирјанићева.

Начелник Клинике за дјечије болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци Владимир Мирошљевић каже да је у Српској сваке године све више пријевремено рођене дјеце која захтијевају посебну врсту терапије.

"Терапије могу да изазову одређене проблеме, а један јесте ретинопатија. Зато је изузетно значајно што је набављен овај апарат", рекао је Мирошљевић.

Специјалиста офталмолог Весна Љубојевић рекла је да се Удружење "Мрвице" срчано бори за добробит пријевремено рођене дјеце.

"Посебну захвалност дугујем премијеру Српске Радовану Вишковићу и предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић што су дали већи дио финансијских средстава којима је набављен апарат. Апарат је високотехнолошки, односно ријеч је о микроплусном ласеру прве генерације чиме су стечени услови за лијечење ретинопатије", каже Љубојевићева.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.