Sign In

Предсједница Цвијановић разговарала са представницама Удружења жена жртава рата Републике Српске

Објављено:

​​​Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је  данас у свом кабинету са представницама Удружења жена жртава рата Републике Српске.

Представнице овог удружења упознале су предсједницу Владе о активностима Удружења које окупља око 600 жена српске и других националности које су током Одбрамбено-отаџбинског рата преживјеле разне врсте злостављања, те  проблемима са којима се суочавају у свом дјеловању.

Предсједница Владе је истакла да је Република Српска чврсто опредијељена да пружи заштиту и подршку женама жртвама рата, с пуним разумијевањем за њихове циљеве и разлоге због чега ово удружење постоји, те да ће у наредном периоду бити настављене активности на законским побољшањима у овој области.

Предсједница Цвијановић је изразила пуну подршку раду Удружења, те нагласила да ће Влада, заједно са Републичким центром за истраживање ратних злочина и тражење несталих лица и Џендер центром,  и убудуће наставити да пружа институционалну подршку у реализацији њихових пројеката.

У знак захвалности на свесрдној подршци и разумијевању, предсједница Удружења Божица Живковић Рајилић уручила је предсједници Цвијановић захвалницу симболичног назива „Снага је у нама".

Састанку су присуствовали министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић и помоћник министра рада за борачко-инвалидску заштиту и заштиту цивилних жртава рата Душко Милуновић.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.