Sign In

Предсједник Додик и предсједница Цвијановић разговарали са руководством Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске

Објављено:

​Предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарали су су данас, у Бањалуци, са руководством Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске.

Предсједник Додик изјавио је након састанка да ће крајем наредне године бити завршен пројекат реконструкције и изградње Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Српске, за шта је до сада уложено 200 милиона КМ.

Он је истакао да ће капацитети који су тренутно смјештени у центру града на прољеће бити пресељени у комплекс на Паприковцу.

Предсједник Додик је навео да је разговарано о потреби за новим садржајима, посебно о клиници за кардиохирургију, чија би изградња требало да почне сљедеће године.

Он је нагласио да ће УКЦ имати подршку институција Српске када је ријеч о обезбјеђивању несметаног функционисања овог здравственог центра.

Вршилац дужности директора УКЦ-а Владо Ђајић рекао  је да пословодство ове здравствене установе има снажну подршку руководства Републике Српске да буде направљен један од најбољих клиничких центара у региону.

Састанку су присуствовали и министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић, те министар финансија Зоран Тегелтија, те вршилац дужности директора Фонда здравственог осигурања Српске Дејан Кустурић.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.