Sign In

Предсједница Цвијановић разговарала у Вашингтону са шефом мисије ММФ за БиХ Надимом Илахијем

Објављено:

​​ВАШИНГТОН -​ Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Вашингтону, са шефом мисије Међународног монетарног фонда за БиХ Надимом Илахијем уочи Извршног одбора Међународног монетарног фонда који ће бити одржан  деветог фебруара.​

Саговорници су током састанка указали на неопходност очувања аранжмана с обзиром на његову повезаност са реформском агендом а истовремено и изазове које носи изборна година.

Предсједница је у име Владе Републике Српске исказала спремност да се настави са испуњавањем услова дефинисаних писмом намјере и изразила очекивања да ће се на исти начин понашати остали нивои власти у БиХ.

За очекивати је да ће након засједања Извршног одбора Међународног монетарног фонда, БиХ бити исплаћена транша у износу од 145 милиона КМ од чега 50 милиона за Републику Српску.

Предсједница Владе захвалила се представницима ММФ на коректној сарадњи коју Влада има са овом међународном финансијском институцијом и личном напору шефа мисије ММФ за БиХ Надима Илахија и његових сарадника у превазилажењу одређених кризних ситуација у претходном периоду током реализације аранжмана.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.