Sign In

Премијер Вишковић у Зрењанину

Објављено:

​Предсједник Владе Реублике Српске Радован Вишковић разговарао је вечерас у Зрењанину са градоначелником Чедомиром Јањићем и његовим сарадницима о развоју и унапређењу привредне сарадње.

Премијер Вишковић изјавио је да су састанку присуствовали и привредници града Зрењанина, од којих неки већ имају своја представништва у Републици Српској.

„Разговарали смо о искуствима града Зрењанина која могу послужити Републици Српској и нашем даљем економском развоју, у вези са пословним зонама и привлачењем страних инвестиција“, рекао је премијер Вишковић.

Он је нагласио да у Зрењанину већ деценијама живи велики број људи који води поријекло из Републике Српске и БиХ, те да је посјета овом граду добра прилика да их упозна са привредним и другим потенцијалима Републике Српске и могућностима улагања.

Премијер Вишковић је рекао да је жеља Владе да значајни привредни субјекти из Зрењанина, Војводине и Србије улажу у Републику Српску и да од тога имају и профит и корист, а да је корист Републике Српске повећање запослености и останак и опстанак наших људи на вјековним огњиштима.

Он је додао да ће вечерас у Зрењанину присуствовати свечаности под називом "Дрина - ријека која спаја, а не раздваја" и истакао да Дрина треба да буде ријека која ће донијети добро народу који живи с обје њене стране.

Премијер Вишковић је подсјетио да је Влада Републике Српске заједно са Србијом почела реализацију одређенеих енергетских и инфраструктурних пројеката на ријеци Дрини, од којих ће корист имати становници с обе стране Дрине.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић изразио је задовољство што је могао да угости премијера Вишковића и што је вечерас, заједно са зрењанинским привредницима, организован један садржајан састанак на којем је разговарано о могућностима унапређења привредне сарадање.​

Он је рекао да су братски градови града Зрењанина Требиње, Бијељина и Лакташи и да је сарадња с њима на високом нивоу.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.