Sign In

Позив за дјевојчице и дјевојке за достављање идејног рјешења кроз употребу информационих технологија у сврху обиљежавања „Међународног дана дјевојчица у информационо-комуникационим технологијама (ИКТ) - Girls in ICT Day! 2017“

Објављено:

​​​​​​

Поводом овогодишњег обиљежавања „Међународног дана дјевојчица у информационо-комуникационим технологијама (ИКТ) - Girls in ICT Day!", који се у Републици Српској обиљежава од 2011. године, Гендер центар - Центар за једнакост и равноправност полова Владе Републике Српске уз подршку партнера позива:

 • све заинтересоване ученице основних школа;
 • све заинтересоване ученице средњих школа;
 • све заинтересоване студенткиње;
 • као и све друге заинтересоване дјевојке/жене до 30 година ​

да доставе своја креативна идејна рјешења за рјешавање проблема у својим локалним заједницама кроз употребу информационих технологија. Идејна рјешења треба да  представљају платформу за израду софтверских производа, технологијама по избору. Реализација најбољег  идејног рјешења је планирана за идућу годину у току обиљежавања „Међународног дана дјевојчица у информационо-комуникационим технологијама (ИКТ) - Girls in ICT Day! 2018. година"

 

Правила наградног позива:

 • Идејна рјешења морају бити послана у попуњеном обрасцу који се налази на слиједећем линку: Образац за достављање идејног рјешења
 • Наградни позив остаје отворен  07-21.04.2017. до 16:00 часова;
 • Обрасце са идејним рјешењима слати на e-mail адресу Гендер центра protokol@gc.vladars.net;
 • Идејна рјешења ће оцјењивати комисија састављена од експетара из компаније LANACO, Иновационог центра Бања Лука и особља Гендер центра;
 • Све дјевојчице и дјевојке које су доставиле идејна рјешења биће позване у Технолошки центар  LANACO Бања Лука на завршни догађај поводом обиљежавања „Међународног дана дјевојчица у информационо-комуникационим технологијама (ИКТ) - Girls in ICT Day!", који ће се одржати 27.04.2017. године у трајању од 11-13:00 часова, када ће бити уприличено представљање најбољих идејних рјешења и додјела награда.

Награде:

 1. Таблет Samsung Galaxy Tab 7.0
 2. Курс HTML&CSS
 3. Преносиви пуњач

Напомена: Самим слањем идејног рјешења дајете своју сагласност за пласирање, промоцију и и дистрибуцију идејног рјешења у сврху обиљежавања „Међународног дана дјевојчица у информационо-комуникационим технологијама (ИКТ) - Girls in ICT Day!"

О „Међународном дану дјевојчица у ИКТ-у":  Успостављен је на нивоу Уједињених нација и обиљежава се сваке године последњег четвртка у априлу мјесецу (ове године тај дан је 27. април). На овај дан широм свијета се организују разне промотивне акције, догађаји, дани отворених врата за школску дјецу и омладину у институцијама, установама, компанијама и факултетима у области ИКТ-а. Циљ обиљежавања је промовисање родне равноправности у области ИКТ-а, оснаживање жена и дјевојака путем ИКТ-а, повећање интереса, приступа и њиховог учешћа за професије у области ИКТ-а, како би се демистификовала занимања из области ИКТ- као "типично мушка".

Партнери су:

 • Компанија LANACO
 • Иновационог центра Бања ЛукаПодијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.