Sign In

Обиљежавање 15 година рада Гендер центра Владе Републике Српске

Објављено:

​​​​​​​

Гендер центар - Центар за једнакост и равноправност полова Републике Српске ове године обиљежава 15 година рада. Тим поводом 11.04.2017. године у Административном центру Владе Републике Српске уприличен је пријем. На пријему је присуствовала предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, која се овом приликом обратила присутним и честитала 15 година рада Гендер центра. На  пријему су присуствовали и бројни сарадници и партнери наше институције.

Током ових 15 година остварени су бројни резултати на пољу увођења једнакости и равноправности полова у све области живота и рада у Републици Српској. У сарадњи са свим институцијама Републике Српске успјели смо да кроз законе, политике и програме, равноправност жена и мушкараца учинимо једним од темељних права на основу којих се гради свако напредно и здраво друштво, истакла је директорица Гендер центра Владе Републике Српске Мирјана Лукач.

Гендер центар је основан Одлуком Владе Републике Српске у децембру 2001. године, а оперативно је почео са радом у марту 2002. године.

Иако смо успјешно радили протеклих 15 година, пред нам је још увијек дуг пут до достизања истинске родне равноправности, што за нас представља изазов, а на чему планирамо да наставимо предано да радимо уз подршку свих институција Републике Српске, рекла је директорица Гендер центра.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.