Sign In

Честитка Гендер центра Владе Републике Српске поводом обиљежавања 15. октобар - Међународног дана жена на селу

Објављено:

​​​​

Гендер центар - Центар за једнакост и равноправност полова Владе Републике Српске свим женама на селу у Републици Српској честита 15. октобар - Међународни дан жена на селу.

Овим поводом Гендер центар Владе Републике Српске у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске организује Промоцију рада удружења жена на селу и задруга која ће се одржати 15.10.2018. године у великој сали Административног центра Владе Републике Српске у Бања Луци, а уз подршку UN WOMEN. Циљ догађаја је промоција рада удружења жена на селу, представљање задруга, као и производа које жене производе и пласирају на тржиште, те успостављања партнерства са релевантним актерима а све у сврху економског оснаживања жена на селу и унапређења њиховог положаја.

Побољшање приступа жена производним ресурсима је кључно за искорјењивање сиромаштва и генерацијског сиромаштва. Жене на селу често нису плаћене за послове које обављају, потплаћене су или се њихов рад не вреднује, подзаступљене су у доношењу одлука у заједницама у којима живе и немају могућност представљања и заступања својих интереса и потреба. Многе сеоске жене изложене су различитим облицима насиља, а отежан им је приступ услугама заштите и подршке. Управо зато Гендер центар Владе Републике Српске континуирано проводи кампању „РАВНОПРАВНО за жене на селу!"од 2009. године. Основни циљ кампање је подизање свијести о важној улози и доприносу жена на селу, те унапређење њиховог положаја. Партнери у спровођењу кампање су републички и локални органи власти у Републици Српској, невладине организације, медији и други. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.