Sign In

Одржан Дан отворених врата у Иновационом центру Бања Лука, поводом обиљежавања "Међународног дана дјевојчица у информационо-комуникационим технологијама (ИКТ) - Girls in ICT Day! 2017"

Објављено:

​​​​

Гендер центар - Центар за једнакост и равноправност полова Владе Републике Српске у партнерству са компанијом Lanaco и Иновационим центром Бања Лука је 26.04.2017. године започео обиљежавање "Међународног дана дјевојчица у информационо-комуникационим технологијама (ИКТ) - Girls in ICT Day! 2017". Поводом обиљежавања овог дана организован је Дан отворених врата у Иновационом центру Бања Лука. Овом догађају су присуствовали ученици основних и средњих школа, који су имали прилику да се упазнају са ИТ индустријом кроз забавне садржаје, те да им се покаже како се путем ИТ технологија могу креирати различити занимљиви садржаји. Кроз „ЧАС КОДИРАЊА" - млади су имали прилику да кодирају једноставне облике на екрану, те су у пракси видјели конкретан производ свога рада. Путем VIRTUAL REALLITY" (виртуелна стварност) учесници су имали прилику да искусе свијет виртуелне реалности и да питају све што их занима везано за процес настанка virtual reallity материјала. У склопу E-GAMING-a" (online платформа за играње)  упознали су се са ИТ сектором  кроз e-gaming и са креатором online платфотме за игрице за балканску регију.

Гендер центар Владе Републике Српске заједно са партнерима организује централни догађај Конференцију „Прошири своје хоризонте", поводом обиљежавања "Међународног дана дјевојчица у информационо-комуникационим технологијама (ИКТ) - Girls in ICT Day! 2017. године" који ће се одржати 27.04.2017. године, четвртак у периоду од 11-13:00 часова у Технолошком центру LANACO Бања Лука, у циљу подизања свијести и повећања учешћа дјевојака у области информационо-комуникацоних технологија.

 Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.