Sign In

Одржан састанак са Министром привреде и предузетништва Републике Српске

Објављено:

​​​Директорица Гендер центра Републике Српске Мирјана Лукач састала се 27.05.2019. године са Министром привреде и предузетништва Републике Српске Вјекославом Петричевићем.  Циљ састанка је био разговор о могућим модалитетима наставка сарадње у оквиру спровођења стратешких мјера за унапређење и јачање положаја жена у друштву са посебним акцентом на женско  предузетништво.

Директорица Лукач је представила планиране активности Гендер центра у области женског предузетништва, као и модалитете сарадње са Министарством, у циљу развијања мјера и активности које би биле дио програма родно одговорног буџетирања.

Министар Петричевић је рекао да су усвајањем Нацрта Стратегије развоја женског предузетништва дефинисани основни циљеви, активности, носиоци развоја предузетништва жена, рокови и средства неопходна за подршку предузетништву жена, те да ће посебан акценат у овој години ставити на јачање женског предузетништва и нагласио  да је женско педузетништво веома важно за економско, политичко и друштвено оснаживање жена.

Саговорници су закључили да ће приоритетне акције за наред​ни период  бити усмјерене на обуку и конкретну помоћ на терену како би повећали конкурентност пословних субјеката које покрећу и воде предузетнице, те унаприједили доступност и привлачност предузетништва и пословања за жене.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.