Sign In

Конференција/радни састанак са удружењима жена на селу у Републици Српској

Објављено:

​​

Гендер центар - Центар за једнакост и равноправност полова Владе Републике Српске сваке године обиљежава 15. октобар - Међународни дан жена на селу у оквиру кампање „РАВНОПРАВНО за жене на селу!"

Овим поводом Гендер центар Републике Српске је 18.10.2017. године у Бања Луци организовао „Конференцију/радни састанак са удружењима жена на селу у Републици Српској". 

На догађају је представљен приједлог Програма за равноправност полова на селу у Републици Српској 2018-2020. године, који је израдио Гендер центар Владе Републике Српске у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске. Такође, представнице поменутог  Министарства су учесницима представиле „Програм подршке женама на селу - регионалне акције", те се дискутовало о раду и сарадњи удружења жена на селу, као и који су то будући кораци како би се положај жена на селу кроз циљане активности унаприједио.

На догађају су присуствовала представнице удружења жена са села из Републике Српске, представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, а свим присутним се обратила мр Мирјана Лукач, директорица Гендер центра Републике Српске, и Дејвид Саундерс, представник UN WOMEN за Босну и Херцеговину.

Овај догађај је организован у оквиру обиљежавања 15. октобра - Међународног дана жена на селу и кампање „РАВНОПРАВНО за жене на селу!", која се континуирано проводи у циљу подизања свијести о веома важној улози и доприносу жена на селу, те унапређења њиховог положаја. Гендер центар сваке године спроводи ову кампању са министарствима, градовима и општинама и невладиним организацијама.

Кампања „РАВНОПРАВНО за жене на селу!"  за 2017. годину и Конференција/радни састанак је финансијски подржан од стране UN WOMEN.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.