Sign In

Гендер центар Републике Српске обиљежио 15. октобар - Међународни дан жена на селу за 2019. годину

Објављено:

Гендер центар - Центар за једнакост и равноправност полова Владе Републике Српске сваке године обиљежава 15. октобар - Међународни дан жена на селу у оквиру кампање „РАВНОПРАВНО за жене на селу!" Овим поводом Гендер центар Владе Републике Српске је организовао сајам удружења жена на селу и задруга, који је одржан 15.10.2019. године у великој сали Административног центра Владе Републике Српске у Бањој Луци. Сајам је финансијски подржан из средстава ФИГАП 2 програма. Програм подржава Краљевина Шведске, коју представља Амбасада Краљевине Шведске у Босни и Херцеговини, путем развојне агенције СИДА.

На догађају су присуствовала удружења жена са села и задруга из цијеле Републике Српске. Преко 20 удружења је представило своје производе присутним представницима институција Републике Српске, јединица локалне самоуправе Републике Српске, представницима амбасада у БиХ и међународне заједнице. Циљ догађаја је био промоција рада удружења жена на селу, представљање задруга, као и производа које жене производе и пласирају на тржиште, а све у сврху економског оснаживања жена на селу и унапређења њиховог положаја.

У уводном обраћању,  директорица Гендер центра мр Мирјана Лукач је истакла значај улоге и допринос жена на селу, жена које живе и раде широм Републике Српске, као и задовољство што заједничка сарадња опстаје дуго година, што и поред потешкоћа са којима се сви суочавају, изналазимо мотиве, пут и начине да ову тему учинимо што видљивијом, значајнијом и приоритетнијом.

Овај догађај је организован у оквиру обиљежавања 15. октобра - Међународног дана жена на селу и кампање „РАВНОПРАВНО за жене на селу!", која се континуирано проводи у циљу подизања свијести о веома важној улози и доприносу жена на селу, те унапређења њиховог положаја. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.