Sign In

Одржан први циклус Oбука за пружаоце услуга на локалном нивоу власти

Објављено:

​​​

У периоду 20-22. октобра, 2017. године,  Центар за једнакост  и равноправност полова Републике Српске је спровео обуке за пружаоце услуга на локалном нивоу власти са циљем јачања мултисекторског одговора на насиље у породици и над женама на локалном нивоу, а у складу са начелима Конвенције Савјета Европе о спречавању и сузбијању насиља над женама и у породици. Обуке су реализоване у оквиру програма UN Women "Стандарди и ангажман за спречавање насиља над женама и насиља у породици у Босни и Херцеговни", који финансијски подржава Шведска агенција за међународни развој и сарадњу. Програм је развијен на основу претходног рада и искуства Владе Републике Српске у овој области и у потпуности је заснован на начелима и стандардима Конвенције Савјета Европе, те законодавним оквиром и јавним политикама у Републици Српској. Спровођење програма подржава Влада Републике Српске, као и општине у којима се пројекат реализује.

На обукама су учествовали представници локалних власти, полиције, центара за социјални рад, здравствених и образованих институција, правосуђа и невладиних организација. Пројекат се реализује у 11 локалних заједница у Републици Српској, а на обуци која је одржана протеклог викенда, учествовали су представници из Зворника, Милића, Пала и Источног Новог Сарајева.

Важно је нагласити да се обуке реализују у сарадњи са професорима Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци, односно Одсјека за социјални рад.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.